Theme Settings

Mode Layout
Theme color
Choose your colors
Background Color:
Herstellen

.

Op vakantie met je hond?

Op vakantie met je hond?

Admin feb 7, 2017 Profine Kattenvoeding 0 Comments

Bereid jij je ook voor op een deugddoende vakantie, maar ben je in het bezit van een trouwe viervoeter? Dan moet er goed nagedacht worden wat te doen met jouw hond.

Daarom geven wij enkele tips om goed voorbereid op reis te gaan zodat jij je geen zorgen hoeft te maken. Je hond kan twee dingen doen, ofwel gaat hij niet mee op vakantie, ofwel is zij/hij er gewoon bij.

 

Je hond gaat niet mee

Wanneer je hond thuis blijft, zoek je best op tijd naar een goede oplossing. Sommige honden voelen zich goed thuis in een pension, andere niet en kunnen dan soms bij familie of vrienden verblijven.

 

Vooraleer je hond naar een pension gaat, moet je zeker zijn dat zij/hij er zich goed voelt en goed verzorgd zal worden. Daarom laat je haar/hem best ruim van te voren een nachtje verblijven om al een beetje te wennen. Je kan altijd een vertrouwde mand of speeltje meegeven en indien noodzakelijk ook zijn eigen voer. Ook bij andere opvang is het belangrijk dat de oppas en de hond ruim voor de vakantie kennis maken. Wanneer het niet klikt en jij bent ver weg, is dat voor niemand plezierig.

 

Je hond gaat mee

Het eerste wat je moet doen is het navragen van de invoerregelingen voor de landen waar je op vakantie gaat en zal verblijven. Op deze manier krijg je antwoord op vragen zoals: Moet je hond ingeënt zijn, moet je een muilkorf mee hebben, mag de hond mee in het openbaar vervoer…?

 

Sommigen inentingen moeten ruim van te voren gegeven worden, daar hou je dus best rekening mee. Overleg altijd met je dierenarts over de invoerregelingen, de verplichte entingen en met welke ziekteverwekkers je het best rekening moet houden.

 

Wanneer je op vakantie gaat naar landen waar de temperaturen vaak de hoogte in gaan, moet je rekening houden dat je zorgt voor voldoende stops en verkoeling. In een andere blog ‘Je hond en warm weer’ zie je tips wat te doen bij warm weer.

 

Het is vooral belangrijk dat je van te voren kijkt of de hond welkom is op de plek waar je verblijft, neem zeker extra doeken mee om je hond schoon te maken wanneer je hotels of restaurants betreedt. Een hond vriendelijke vakantie is voor jou en je hond de meest aangename manier om samen tot rust te komen!