Theme Settings

Mode Layout
Theme color
Choose your colors
Background Color:
Herstellen

.

Je hond en warm weer

Je hond en warm weer

Admin feb 7, 2017 Profine Kattenvoeding 0 Comments

Wanneer de temperatuur binnenkort weer de hoogte in gaat, is het belangrijk om nog meer aandacht aan je hond te besteden. Sommigen kunnen namelijk niet goed tegen warmte en dat kan gevaarlijk zijn.

 

Wanneer is het te warm voor je hond?

Vooraleer je jouw hond kan helpen, moet je natuurlijk zelf eerst vaststellen dat het te warm voor haar of hem is. Honden bezitten enkel in hun voetzooltjes zweetklieren, waardoor ze hun warmte alleen kwijt kunnen door te hijgen. Ook de slijmvliezen kunnen rood gaan zien, je hond kan heet aanvoelen of ademt sneller dan normaal, zij/hij wilt niet eten of is lusteloos en vaak beginnen ze met braken.

 

Wat kan je ondernemen?

Het is vanzelfsprekend dat je jouw hond niet in de warmte laat zitten, breng haar of hem naar een koele plek en voorzie vooral vers drinkwater. Honden kunnen ook nat gemaakt worden. De kop, oren, hals en poten zorgen voor het meeste verkoeling. Je gebruikt best geen ijskoud water, want daardoor zullen de bloedvaten samentrekken en wordt het voor je hond nog een stuk moeilijker om lichaamswarmte te verliezen.

 

Er bestaan bepaalde koelteproducten, zoals een koeltematje of een koelte-halsband die je hond helpen met afkoelen. Het is wel belangrijk dat hij/zij niet op het materiaal kauwt, dus een oogje in het zijl houden is de boodschap. Voor honden die van zwemmen houden, kan dit simpelweg een leuke manier zijn om af te koelen.

 

Hitteshock

 

In het ergste geval is je hond ernstig oververhit en kan zij/hij een hitteshock krijgen. Herkenbaar wanneer hij of zij een snelle hartslag, ademhaling heeft en nog amper reageert op prikkels. Twijfel dan niet langer om de dierenarts te bellen en begin onmiddellijk met koelen.