Theme Settings

Mode Layout
Theme color
Choose your colors
Background Color:
Herstellen

.

Een nieuwe hond en je andere huisdieren

Een nieuwe hond en je andere huisdieren

Admin feb 7, 2017 Profine Kattenvoeding 0 Comments

Wanneer je graag een nieuwe hond wilt, maar al in het bezit bent van andere huisdieren is dit niet altijd even eenvoudig. Het is belangrijk dat gezondheid op de eerste plaats komt. Best ga je meteen naar de dierenarts om je hond grondig te laten onderzoeken, want je andere huisdieren mogen natuurlijk niet ziek worden. Vaccinaties zijn essentieel als je een nieuwe hond wil voorstellen aan je andere huisdieren.

 

Hiërarchie

Een nieuwe hond kan tijdelijk problemen veroorzaken binnen de hiërarchie van de roedel. Al gaat het maar om twee honden. Je kan nooit van te voren weten hoe dominant de honden zich gaan opstellen. Het ene ras is van nature dominanter dan het ander.

 

Je kan de honden dit gewoon zelf laten oplossen. Let wel op met agressie, gooi dan eventueel wat koud water op hen waarvan ze even opschrikken en zo kan je ze vaak probleemloos uit elkaar halen. Nadien laat je ze even afkoelen in aparte ruimtes. Indien het echt niet lukt, kan je een professionele hondentrainer opzoeken.

 

Voedsel

Met twee of meerdere honden in huis, kunnen voedselroutines voor problemen zorgen. Zelfs een hele lieve en tamme hond kan anders reageren wanneer zij/hij in groep eten krijgt. Honden kunnen beginnen ‘schrokken’ zonder te kauwen en dit kan leiden tot maagtorsie. Indien samen voederen moeilijk is, voed je jouw honden best gewoon apart en vermijd je een mogelijke bron van agressie

 

Het is menselijk om soms meer aandacht te schenken aan je nieuwe hond, maar probeer er toch op te letten om jouw andere hond(en) niet uit het oog te verliezen. Ze verdienen allemaal even veel aandacht!